Hyvä uutinen Ruotsista

28.2.2022

Joel Palosaari voitti FIS-kisan Lyckselessä

HySSin Joel Palosaari pujotteli sunnuntaina alppiuransa ensimmäisen FIS-kisavoittonsa Ruotsin Lyckselessä.  Voitosta Joel sai uusiksi pujottelun ennätyspisteikseen lukeman 32.82. Palosaaren pujottelu kulki hyvin jo lauantaina, tuloksena kolmas sija ja FIS-pisteet 39.00. Lyckselen jälkeen pistekeskiarvo on 35.91, mikä tarkoittaa reilun sadan sijan parannusta FIS-rankingissa. Ennen Lyckselen kisoja Palosaaren SL:n FIS-ranking oli 516:s.

Joel Palosaari laski ensimmäisen suurpujotteluvoittona tammikuun lopulla Suomulla. Aikaisemmilla kausilla laskuja haitannut epävarmuus on poistumassa. Kaikki helmikuun kisat ovat päätyneet hyvin tuloksin maaliin saakka. – En osaa kertoa mitään yksityiskohtia, mistä hyvät tulokset ovat peräisin. Vuodenvaihteen jälkeen on kyllä mennyt hyvin, hyvä harjoitusvauhti on siirtynyt kilpailutilanteisiin. Näissä Ruotsin kisoissa rinteet ovat olleet hyvässä jäässä ja se tuntuu sopivan minulle oikein hyvin, kommentoi Palosaari matkalta seuraavaan kisakohteeseen Östersundin lähellä sijaitsevaan Ålmosaan, jossa kisataan 3.–6.3.

Resultat i Lycksele: Champion Joel Palosaari FIN, tvåa Lukas Karlberg SWE och trea Johan Silfät SWE.


Lyckselen kisoissa pujotteli myös nuorempi Palosaari. Jasperin sijoitukset 86 laskijan kisoissa olivat 26:s ja 20:s. Fis-pisteitä tuli 86.21 ja 85.18. Jasperin FIS-listapisteet pujottelussa ovat 78.95, joten Lyckselen kisoista ei tullut muutosta pisteisiin. Joel jatka kisaamista Ruotsissa, mutta suurin osa suomalaisista nuorista palaa kotimaahan ja valmistautuu nuorten SM-pujotteluun. Kisa lasketaan tulevana viikonloppuna Kuopion Tahkolla.  Jasper Palosaari on Suomen FIS-rankingin kärkipaikalla 2005 syntyneiden pujottelijoiden porukassa, joten mitalisauma U-18-sarjassa on olemassa.