Hyvä päivä tänään - mainioita tuloksia useilta rinteiltä.

10.2.2023

Erika Pykäläisen nappasi mukavat EC-pisteet Slovenian Mariborissa. Torstaina Erika oli GS-kisassa 28:s. Tänään Erika oli avauskierroksen jälkeen 20:s ja hän pystyi toisella laskulla parantamaan sijoitustaan viidellä sijalla.  Sijaluku 15 antaa 16 EC-pistettä. Mariborista hankitut 19 pistettä nostavat Pykäläisen saldon 92 pisteeseen ja EC-ranking nousee sijalle 18. Kaudella 2019 Erikan pistesaalis oli tasan 100. Tällä kaudella on vielä pari hyvää mahdollisuutta parantaa ennätystä. GS-kisoja lasketaan vielä Jällivaarassa (4.–5.3.) ja finaalikisat ovat Narvikissa (13.-19.3). Kaikki Erikan tämän kisakauden pisteet ovat tulleet GS-kisoista. MM-kisoja kohti Erikan vauhti on parantunut ja kahdella taitojensa mukaisella laskulla hyvää tulosta on odotettavissa.

Suurpuikka sujuu- taas tuli lisää EC-pisteitä

Hyvää tulosta MM-kisoista voidaan odottaa myös Jesper Pohjolaiselta, jolla tänään oli koukussa melkoinen ”vonkale”. Sveitsin Jaunissa EC-pujottelussa Jesper oli avauslaskun jälkeen 18:s. aikaero kärkeen oli +1.20. Live-lähetyksestä seurattuna Jesperin lasku oli vakaata menoa, pieniä virheitä mukana, mutta erinomaista laskemista. Toinen lasku lähti hyvin liikkeelle ja väliajassa Jesper oli 11. nopein. Radan loppuosassa linjaan tuleminen epäonnistui ja vauhti tyssäsi lähes täysin. Jesperin toinen lasku oli kierroksen 37:s nopein ja sijoitus tippui 11 askelmaa. Sijaluku 29 antaa 2 EC-pistettä, jotka ovat Jesper Pohjolaisen ensimmäiset EC-pisteet. ”Vonkale” kopsahti veneen reunaan, mutta on otettavissa ylös huomenna lauantaina, jolloin Jaunissa lasketaan toinen EC-pujottelu.

Jepen pujottelu on hyvässä kuosissa. ES-pistejahti alkoi ja jatkuu huomenna.

Suomun FIS-kisoissa Jasper Palosaari oli GS-kisan kahdeksas. FIS-pisteitä tuli 68.23. Lukema on kymmenkunta pistettä parempi kuin Jasperin FIS-listapisteet.

Naisten kisassa Hetta Saarinen oli 11:s, mistä FIS-pisteitä tuli 81.67. Hetta runnoin GS-pisteitään alkukaudesta rivakkaan tahtiin. Viimeisin FIS-listanoteeraus on 63.05, joilla ranking on 902.

Tänään laskettiin Levillä kaksi Mandatum Ski Tourin SG-kisaa. M14-sarjassa Joni Reijonen oli 18:s ja 13:s. Antti Tapiala aloitti DNF-merkinnällä ja toinen kisa päättyi 11. sijaan. M14-sarjassa kiihdytteli 35 poikaa. M16-sarjassa Samuel Hurmerinta oli 12:s ja 11:s. M16-sarjassa laski vain 17 nuorta miestä.

Jaunin EC-kisat, Suomun FIS-kisat ja nuorten Mandatun Alpine Ski Tour jatkuvat viikonloppuna. Jaunin kisoista tulee hyvää live-kuvaa, johon pääsee käsiksi fis-ski.com sivujen kautta. Suosittelen – Jeppe on hurjassa vedossa.