Hetta Saarinen voitti FIS-kisan Pyhällä

9.12.2022

Hetta Saarisen FIS-ura on alkanut poikkeuksellisesti.  Ensimmäisissä suurpujottelukisoissaan Levillä Hetta laski kaksi alle sadan FIS-pisteen kisasuoritusta. Pyhän GS-kisoissa Hetta pisti paremmaksi – ensimmäinen FIS-kisa voitto tuli uran kahdeksannessa kisassa. Voittokisasta Saarinen sai pisteitä 68.62 ja Levin pisteisiin ynnättynä listapisteiksi tulee 73.62 ja ranking tippuu 1000:n sijan paikkeille (arvio).

Hetta Saarisen ensimmäinen FIS-kisavoitto palkittiin kirjekuorella, jossa oli ......  ja .......! Onnittelut voitosta.

Pyhän kisat aloitettiin pitkällä perjantailla. Rovaniemen SCST:n järjestämän FIS-kisan avauspäivän ohjelmassa oli kaksi suurpujottelukisaa sekä naisille että miehille. Kisan osanottajamäärä – naiset 36 ja miehet 65 – taisi tulla järjestäjille yllätyksenä. Joulupukin joukkueen tontut (sorry) saivat ahertaa 12 tuntisen päivän.

Järjestävän seuran Riia Pallari voitti ensimmäisen kisan ja sai pisteet 61.43. Toisena oli Rukan Maisa Kivimäki (73.60) ja kolmas GrIFK:n Nanna Kiviranta (83.43).  HySSin Hetta Saarinen oli avauskisan neljäs ja pisteitä ropisi 86.33. Saarisen voittamassa kisassa toisena oli Kiviranta (71.80) ja kolmas Rukan Jade Linnatsalo (76.37).

Jasper Palosaari paranteli GS:n FIS-pisteitään Pyhällä

SSF:n haastajaporukat kisasivat perjantaina Ruotsin Funäsdalenissa. Lajina oli suurpujottelu. Kisan voitti SCST:n Jesperi Kemppainen, joka laski ensimmäisen FIS-kisavoittonsa tasan vuosi sitten 9.12.2021 Pyhätunturilla. HySSin miehet olivat Funäsdalenissa hyvässä vauhdissa. Emil Keränen oli kuudes ja Joel Palosaari sijalla 18.  LHS:n Oskari Sulkakoski oli viides ja HSC:n Erik Saravuo 11:s. Miesten kisassa oli 118 laskijaa.

Naisten kisassa oli 78 laskijaa. Suomalaisten sijoitukset: GrIFK:n Charlotte Henriksson kuudes, HaJyn Sanni Virta 13:s, PoSS:n Aada Kanto 15:s, TuSlan Silja Koskinen 17:s ja Rukan Veera Alaniska 22:s.

Ruotsalaiset kisajärjestäjät eivät pidä kiirettä FIS-pisteiden kanssa.

Pyhällä kisat jatkuvat viikonloppuna pujottelulla. Funäsdalenissa jatketaan suurpujottelulla. Lisää seurattavaa saadaan Ranskan Val dÍserestä ja Italian Sestrierestä. Samu Torsti starttaa MC-suurpujotteluun numerolla 45 ja Erika Pykäläinen laskee Italiassa numerolla 57. Molemmat tekivät hyviä laskuja EC-kisoissaan, joten nappisuorituksillaan molemmat ovat mukana toisella kierroksella.