Hetta Saarinen neljäs Kia Ski Tourin N16-sarjan kokonaispisteissä

18.4.2022

Hyvinkään Slalomseuran Hetta Saarinen (N16) oli neljäs Kia Ski Tourin kokonaiskilpailussa. Nuorten alppihiihtokiertueella laskettiin 20 osakilpailua, joista viimeiset viisi kilpailtiin Kemijärven Suomulla. N16-sarjassa kokonaiskilpailun sijoitukset ratkesivat vasta viimeisissä kisoissa. HySSin Hetta Saarinen laski kaksi viimeistä suurpujottelukisaa mainiosti, sijoitukset toinen ja kolmas. Saarisen yhteispisteiksi kiertueella tuli 845, mikä on vain kuusi pistettä vähemmän kuin kolmossijan Kia Sunilla (GrIFK). Suni johti kokonaiskisaa ennen Suomua, mutta tipahti kolmanneksi loukkaannuttuaan ennen viimeisiä kisoja.

Hetta Saarisen hyvä loppukiri palkittiin kokonaiskilpailun neljännellä sijalla. Kolmas sija jäi 11 sadasosan päähän.

Saarinen olisi tarvinnut yhden kärkipään sijan parannuksen ottaakseen kolmannen sijan. Viimeisessä kisassa oli hyvä mahdollisuus, koska hyssiläinen johti kisaa ensimmäisen laskun jälkeen. Pieni virhe GS-radan jyrkällä loppuosalla tiputti Saarinen kolmanneksi. Aikaeroa kisa kakkoseen, HSC:n Joanna Laaksoon tuli 11 sadasosaa. Kakkossijasta saa Kia Tour-pisteitä 80 ja kolmannesta sijasta 60, joten silmänräpäyksen nopeampi lasku olisi nostanut Saarisen kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

N16-sarjan kokonaiskilpailun voitti GrIFK:n Kaisu Jaakkola, joka voitti kolme kisaa Suomulla ja nosti saldonsa 1240 pisteeseen. HSC:n Joanna Laakso oli toinen (1074), GrIFK:n Kia Suni kolmas (851) ja HySSin Hetta Saarinen neljäs (845). Viides oli KSC:n Aada Marttila (792) ja kuudes HSC:n Oona Hakola (750). N16-sarjassa pisteille laski 38 nuorta naista.

N16-sarjan kokonaiskilpailun palkintokuvassa vasemmalta 1.Kaisu Jaakkola, 2 Joanna Laakso, 3. Kia Suni, 4. Hetta Saarinen, 5. Aada Marttila ja 6. Oona Hakola

N14-sarjassa kokonaiskilpailun palkinnoille laskivat: 1. HSC:n Isabel Rautio (1660), 2. GrIFK:n Wilma Kivelä (1056), 3. GrIFK:n Amelie Tilander (803) 4. SCST:n Stella Jaakola (741), 5. SCST:n Roosa Teppola (645) ja 6. HSC:n Erika Piirainen (635).

HySSin Stella Winqist (N14) osallistui neljään osakilpailuun, joista hän sai 44 Kia-pistettä ja sijoitus 28:s. N14-sarjassa pisteitä keräsi 37 tyttöä.

M14-sarjan kuuden kärki: 1. JoPun Samu Timonen (1013), 2. GrIFK:n Casper Eriksson (1060), 3. HSC:n Eero Saravuo (1042), 4. LHS:n Joonas Tamminen (1037), 5. LHS:n Kaarlo Kankaanmäki (655) ja 6. JHS:n Eemil Ruotsi (591).

M14- sarjassa HySSin Joni Reijonen ja Antti Tapiala osallistuivat kaikkiin osakilpailuihin. Reijonen kokosi 283 pistettä, loppusijoitus oli 16:s. Tapialan pisteet olivat 155 ja sijoitus tourilla 24:s. Kia-pisteille M14-sarjassa laski 47 poikaa.

HySSin pojat Joni, Riku, Samuel ja Antti vauhdissa Suomulla . Kokkikartano kuvassa mukana.

M-16 sarjan kärjessä oli neljä GrIFK:n laskijaa: 1. Joonatan Järvelä (1305), 2. Felix Maksimow (1130), 3. Urho Rechardt (919), 4. Leevi Westman (820). Viides oli HSC:n Altti Pyrrö ja kuudes TSS:n Olavi Kiviniemi (734).

M16-sarjassa HySSin Samuel Hurmerinnalta jäi muutama kisa väliin sairastelun vuoksi. Pisteitä Hurmerinta keräsi 214 ja sijoitus kokonaiskisassa oli 21. M16-sarja oli kovatasoinen, tasainen sarja, jossa pisteitä keräsi 39 nuorta miestä.