Es-cup ja Kia Ski Tour Kalpalinnassa ja Hyvinkäällä

14.3.2022

Alppijuniorien kisakiertueen Kia Ski Tourin Etelä-Suomen etapit järjestettiin torstaina ja perjantaina Vihti Ski Centerissä. Lauantaina kilpailtiin Janakkalan Kalpalinnassa ja sunnuntaina kisapaikkana oli Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskus. Rapsakat yöpakkaset olivat viimeistelleet kisarinteet huippukuntoon, joten 130 nuorta alppihiihtäjää pääsi pujottelemaan tasapuolisissa olosuhteissa.

Lauantaina Kalpalinna kuhisi vanhaan malliin alppihiihtäjistä. Aamupäivällä TaWa (Tawast Alpine Racing Team) järjesti Etelä-Suomen Alpin osakilpailun, johon osallistui 150 alppihiihtäjää. Iltapäivällä kisajärjestelyt siirtyivät Hyvinkään Slalomseuralle ja hyvällä seurayhteistyöllä onnistuttiin järjestämään vauhdikas iltakilpailu 130 kiialle. Kalpalinnassa kilpaili lauantaina 280 nuorta alppihiihtäjää – kuulostaa hyvältä.

HySSillä on hyvä edustus maajoukkueissa ja FIS-ikäluokissa. Kia-tourilla HySS on ollut viiden urheilijan varassa. Parhaiten kokonaiskilpailuissa on sijoittunut Hetta Saarinen (N16), joka ennen etelän etappeja oli neljäs. Pujottelu ei ole ollut Hettalle tuottoisin laji eikä Vihti-Kalpis-Sveitsi -kisat tuoneet hurjaa paranusta pistesaldoon. Torstain pujottelu päättyi Hettan osalta keskeytykseen. Perjantaina paripujottelu päättyi karsintaan ja Kalpalinnassa Saarinen oli kymmenes. Kotirinteessä Hetta oli 11:s.

Pujottelut etelän pienillä rinteillä eivät ollet Hettan mieleen. Kia-pisteitä ei ropissut riittävästi.

Kia Ski Tourin M16-sarjassa HySSin väreissä on kilpaillut Samuel Hurmerinta. Vihdin SL-kisassa Samuel oli 15:s ja paripujottelu päättyi karsinnan 25. sijaan. Kalpiksen pujottelussa tuloksena oli 16. sija ja kotirinteessä meni paremmin, tuloksena 11. sija. Samuelilta jäi alkukaudesta kilpailuja väliin, joten kokonaiskilpailun 25. sijaan (ennen etelän kisoja) tulee parannusta etelän etappien tuloksilla.

Samuel Hurmerinnalle kotikiioissa 11. sija

M14-sarjan jokaiseen Kia Ski Tourin kisaan HySS-tunnuksin ovat osallistuneet Joni Reijonen ja Antti Tapiala. Vihdin pujottelussa Joni oli 16:s ja Antti 22:s. Paripujottelun karsinnasta Joni sai paikan varsinaiseen kilpailuun, mutta karsiutui ensimmäisellä kierroksella. Sijoitus ajan perusteella 15:s. Antti oli karsinnan 26:s. Kalpalinnan osakilpailussa Joni Reijonen oli kymmenes. Antti Tapiala laski radan viimeisen portin väärin ja sai kilpailusta merkinnän DSQ . Kotirinteessä Hyvinkäällä molemmat pojat olivat jälleen hyvässä vauhdissa: Joni yhdeksäs ja Antti 12:s. HySSin pojat ovat 2009 syntyneitä ja edustavat M14-sarjan nuorempaa ikäluokkaa, joten jatkoa ajatellen - hyvässä vauhdissa ollaan.

Joni Reijonen 16:s Vihdissä, kymmenes Kalpiksessa ja yhdeksäs Sveitsissä

Antti Tapialan pujottelu sujui parhaiten kotimäessä

HySSin viides kiia on Stella Winqvist, joka aloitti Kia Ski Tourin edellisissä osakilpailuissa Rukalla. Vihdissä Stella ei ollut kisoissa mukana. Kalpalinnan SL-kisassa Stella oli 32 laskijan joukossa sijalla 25. Tutussa kisarinteessä Hyvinkäällä sijoitus parani seitsemällä sijalla.

Stela Winqistille kaksi Kia Ski Tour starttia lisää

TaWan järjestämissä ES-cupin kilpailuissa hyssiläiset onnistuivat seuraavasti: M8 (17 kilpailijaa) 8. Elmer Tötterman. M10 (23) 11. Vejne Tötterman, 13. Santeri Tapiala, 18. Elia Sarrola ja Miko Ketonen DSQ. M12 (31) 24. Riku Reijonen.

ES-cupin finaalit lasketaan Peuramaan hiihtokeskuksessa 19.-20.maaliskuuta.

Tahkon alppikoulu ja Kuopio SC isännöivät U14 ja U16 -ikäluokkien SM kilpailuja sekä U12 sarjan Puuha Park vauhtilajien loppukilpailuja 28.3. – 2.4. Tahkolla.

Kia Ski Tourin viimeiset kilpailut lasketaan Suomulla 11.-14.huhtikuuta.