Erikalla on nyt 73 Eurooppa Cupin pistettä

14.12.2022

Huonosti sujuneen Sestrieren maailmancupin suurpujottelun jälkeen Erika Pykäläinen pakkasi kamppeensa ja suuntasi 400 kilometriä koilliseen Ponte di Lengoon, jossa laskettiin tiistaina ja keskiviikkona Eurooppa Cupin suurpujottelukisat. Saman reissun teki moni MC-laskija, joten Ponte di Lengossa kisattiin tosissaan hyvistä EC-pisteistä. Erika starttasi ensimmäiseen kisaan numerolla 20 ja lopputuloksena oli 19:s sija, josta Erika sai 12 EC-pistettä.

Erikan EC-pistesaldo parani 27 pisteellä. Kaikki pisteet tulleet GS-kisoista.

Tänään Erika lähtönumero oli vieläkin parempi 13:s ja sijoitus ensimmäisen laskun jälkeen hienosti yhdeksäs. Toinen lasku ei onnistunut yhtä hyvin, sijoitus 22:s. Lopputuloksissa Erika Pykäläinen oli 16:s, josta irtosi 15 EC-pistettä. Yhteispisteillä 73 Erika on EC:n kokonaiskisassa 29:s ja GS-ranking on nyt 19:s. GS-rankingin kärjessä on Italian Asja Zenere, joka voitti molemmat Ponte di Lengon kisat. EC:ssa on jäljellä kolme GS-osakilpailua.

Ponte di Lengon naisten EC-suurpujotteluun osallistui 77 laskijaa. Vastaavassa miesten kisassa Sveitsin Zinalissa startissa oli 96 laskijaa. Val d`Iseren MC-kisasta tuli porukkaa reippaasti mukaan, joten taso oli todella kova. Suomen laskijat Turo Torvinen ja Jaakko Tapanainen saivat lähtönumeron 70 sija paikkeilta. Ensimmäisessä kisassa molemmat saivat paikan toiselta kierrokselta, mutta maaliin saakka pääsi vain Tapanainen – sijoitus 40.

Maajoukkueen Turo Torvinen avasi EC-pistetilinsä Sveitsin Zinalissa

Toisessa kisassa avauslaskun jälkeen Jaakko oli 45:s ja Turo 35:s. Jaakko paransi viisi sijaa toisella laskulla jälleen sijalle 40. Rovaniemen SCST:n Torvinen tunkeutui 30 parhaimman joukkoon ja hankki ensimmäisen EC-pisteensä. Yhden pisteen hankkiminen voi tuntua vähäiseltä, mutta sen hankkimiseksi Turo Torvinen on saanut startata jo 15 kertaa EC-kisoissa. GrIFK:n Jaakko Tapanaisella on yksi EC-startti vähemmän. Ei yhtään pistettä GS-kisoista, mutta 11 pistettä kahdesta syöksykisasta tasan vuosi sitten.  Vertailun vuoksi, Zinalin molemmat kisat voittaneen Livio Simonetin lukemia uraltaan. Sveitsiläinen Simonet on laskenut nyt 33 EC-kisaa. MC-startteja hänellä on viisi, joista paras tulos on tämän vuoden MC­-Söldenin kuudes sija.

Tätä on odotettu! Jeppe  ensimmäistä kertaa mukana EC-pujottelussa

EC-kisat jatkuvat huomenna Italian Obereggenissä. Alkukauden tapaan EC-pujotteluun osallistuu myös paljon maailman cupin laskijoita. Starttilistalla on 23 laskijaa, joiden pujottelun FIS-pisteet ovat alle 20. Suomen edustajina ovat Jesper Pohjolainen ja Salomo Sirviö. Kisassa on 109 laskijaa. Jepen lähtönumero on 55 ja Salomon 64. Torstain pujottelukisa on Pohjolaisen kolmas esiintyminen EC-tasolla. Sirviö on ensimmäistä kertaa mukana kovassa kansainvälisessä seurassa. Turo Torvisen ensimmäinen EC-piste ei aiheuttanut kovaa juhlintaa Rovaniemen perinteisillä juhlapaikoilla Koskikadulla ja Pohjanhovissa. Jos Jesper Pohjolainen avaa EC-pistetilinsä Obereggenissä pistetään paremmaksi. Torilla tavataan.

Eduard Hallbergilla hyviä onnistumisia kisoissa Levillä ja Norjan Bjorlissä

Maajoukkueen kuopus Eduard Hallberg (19) seuraa varmasti Jesperin ja Salomon kisaamista. Hallbergin pujottelupisteet ovat samaa tasoa Pohjolaisen ja Sirviön SL-pisteiden kanssa. Eddie laski viime helmikuussa neljä EC-kisaa opiskelupaikkakunnallaan Norjan Oppdalissa. Plakkarissa on seitsemän EC-pistettä suurpujottelussa. Hallbergin kisat ovat viime aikoina sujuneet hienosti. Eddie taisteli urhoollisesti 60 viikinkiä vastaan Bjorlin kisoissa Norjassa. Voitto GS-kisassa (pist. 26.73) ja kolmas sija pujottelussa (33.01).

Miesten EC-kisat jatkuvat perjantaina Italian Val di Fassassa.  Samaan aikaan Riikka Honkanen pujottelee Italian Valle Aurinassa. SSF:n haastajaryhmä aloittaa kolmen päivän turneen Ruotsin Tärnabyssä. Ohjelma on muutettu pelkkään pujotteluun. Varma sisäpiiritieto kertoo, että joulupukki laskee avauslaskun la 17. ja su 18. Suomen lumisimmalla tunturilla Vihdissä. Kisasarjoja on U6 – U100.