Erika Pykäläiselle 20 EC-pistettä lisää suurpujottelusta Sveitsin Zinalista

7.12.2022

Erikan EC-pistesaldo lisääntyi 20 pisteellä.

FIS-sivuilla urheilijan lisätunnisteena käytetään pientä ympyrää, jonka sisällä on urheilijan edustaman maan lippu. Toisen GS-kisan voittajalla Jessica Hilzingerillä ympyrässä on Saksan lippu, kakkosella Magdalena Luczakilla Puolan lippu ja kolmosella Elisabeth Kappaurerilla Itävallan lippu.

Itsenäisyyspäivänä Erika Pykäläinen kuljetti Suomen lippua seuraavasti. Lähtöluettelossa Erikan ”maapallo” oli sijalla 25. Avauslaskun jälkeen Suomen lippu näkyi sijalla 21. Toisella kierroksella Erika oli seitsemänneksi nopein ja Suomen lippu oli noussut kärkikymmenikköön. Lopputuloksissa siniristilippu on sijalla 13:s.  Erikan toinen lasku oli hyvä. Aikaeroa kisan voittajaan tuli vain +38 sadasosaa.

"Maapallot" auttavat löytämään urheilijan. EC:n kokonaiskisassa on tällä hetkellä 16 erilaista palloa.

Jos suunnitelmat pitävät ja kunto kestää, Erika starttaa seuraavan kerran Italian Sestrieressä, missä lasketaan Audi FIS Ski World Cupin suurpujottelu ja pujottelu 10. ja 11. joulukuuta.

SSF:n haastajaryhmä pistejahdissa Ruotsissa

Ruotsin Storklintenistä lähdettiin hakemaan hyviä FIS-pisteitä, mutta kisojen taso ja joukkueen kisasuoritukset jäivät tavoitteista. Miesten pujottelujen voittopisteet olivat 27 pisteen tasolla ja naisten voittaja ylsi parhaimmillaan 28 pisteeseen. Osanottajamäärät olivat oikein hyvät – miehiä 97 ja naisia 58.

SSF:n haastajaryhmän parhaimmat pujottelun FIS-pisteet (29.76) ovat HSC:n Erik Saravuolla

Miesten ensimmäisen kisan voitti Ruotsin Philip Jonsson (26.80). Haastajaryhmän urheilijoiden tuloksia: Emil Keränen kuudes (37.58), Erik Saravuo 10:s (40.20), Joel Palosaari 22:s (57.84), Oskari Sulkakoski DNF 2 ja Jesperi Kemppainen DSQ2.

Miesten toisen kisan voitti Ruotsin David Törnqvist (27.79). SSF:n haastajaryhmä: Jesperi Kemppainen kahdeksas (40.89), Joel Palosaari 12:s (45.19), Oskari Sulkakoski 30:s (86.58), Emil Keränen DNF2 ja Erik Saravuo DNF1.

Naisten molemmat kisat päättyivät Ruotsin Alva Wallinin voittolaskuihin, joista FIS-pisteitä tuli 28.04 ja 33.55. Suomalaisten sijoitukset ja pisteet ensimmäisessä kisassa: Silja Koskinen seitsemäs (58.16), Charlotte Henriksson yhdeksäs (63.51), Veera Alaniska kymmenes (64.88), Aada Kanto 11:s (65.02) ja Sanni Virta 17:s (84.64).

Toinen kisa: Koskinen jaettu neljäs sija (46.68), Alaniska yhdeksäs (52.04), Henriksson kymmenes (54.33), Kanto 13:s (57.40) ja Virta DNF1.

SSF:n haastajaryhmän miesurheilijoiden pujottelupisteet mahtuvat lukemien 29.76 ja 36.01 väliin. Käytännössä pisteparannuksiin tarvitaan voittoja FIS-kisoista tai hyvin pieniä aikaeroja voittajaan. Naisten ryhmän pisteet mahtuvat 43.84 ja 55.58 väliin. Molemmat haastajaryhmät jäivät harjoittelemaan Storklinteniin, josta kisamatka jatkuu Funäsdaleniin ja edelleen Tärnabyhyn. Molemmissa kisapaikoissa on kaksi SL-kisaa ja kaksi GS-kisaa.

Suomessakin kisaillaan Rovaniemen SCST isännöi FIS-kilpailuja Pyhätunturilla 9.-11. joulukuuta. Näillä HySSin sivuilla kerrotaan kuulumisia näistäkin kisoista.