Erika Pykäläinen voitti GS-kisan Thaimaan NC-kisassa. Kronplatzissa kilpailevat myös SSF:n C-maajoukkueet. Mandatum Alpine Ski Tourin GS-kisat laskettu Tahkolla.

12.1.2024

Erika Pykäläinen ei onnistunut hankkimaan toisen kierroksen paikkaa Kranjska Goran MC-pujottelussa 6. tammikuuta. Sloveniasta Erika siirtyi pikaisesti Italian Sestriereen, jossa laskettiin kaksi kovatasoista EC-kategorian GS-kisaa 8. ja 9.1. Sestrieressä Erika oli 11:s ja 18:s. Kohtalaisista sijoituksista Erika sai talven ensimmäiset EC-pisteet, yhteensä 37.  EC-kisasta saadut FIS-pisteet olivat vaatimattomat 33.11. ja 43.65.

Erikan kisamatka jatkui Italian Kronplatziin, jossa kilpaillaan Thaimaan ja Haitin NC-kisoja. Maiden mestaruuskisat ovat suosittuja,hyviä FIS-pistekisoja, joten Thaimaan NC-kisan voitosta (11.1.) Pykäläinen sai pisteitä parhaan mahdollisen määrän 20.00. Tänään (12.1.) Erika oli kakkosena Haitin NC-suurpujottelussa. Kisan voitti Itävallan Elisa Mörzinger, jolle hyssiläinen hävisi vain 33 sadasosaa. FIS-pisteitä ei vielä ole saatavissa, mutta ne ovat todennäköisesti 23 paikkeilla (tarkennetaan myöh.) Kanadan kisan yhden MC-pisteen tuoneesta laskusta Erika sai FIS-pisteitä 29.70.

Erika Pyhällä Latvian mestaruuskisoissa kevällä -22. Arkistokuva SKILV

Italian Kronplatzissa on kisaamassa myös Nella Korpio ja SSF:n miesten ja naisten C-maajoukkueet. Nella oli viides Haitin NC-pujottelussa. Samassa kisassa Silja Koskinen oli seitsemäs. Charlotte Henrikssonin paras sijoitus on GS-kisan (12.1.) kahdeksas sija. Veera Alaniska oli samassa GS-kisassa 21:s ja Nanna Kiviranta 23:s. Aada Kannon paras sijoitus Kronplatzissa on GS-kisan 29. sija (11.1.) Riia Pallari ja Silja Koskinen laskivat tänään Zell am Seessä uransa ensimmäisen EC-kisan. Riia oli pujottelussa 35:s. Silja keskeytti avauslaskunsa.

Miesten C-joukkueen kokoonpano Kronpaltzissa on Turo Torvinen, Emil Keränen, Erik Saravuo ja Jaakko Tapanainen. Pisteparannuksiin miesten kisasuoritukset ei ole vielä yltäneet. Torvisen paras sijoitus on 12:s GS-kisassa 11.01. Samassa kisassa Keränen oli 12:s. Tapanaisen paras kisa toistaiseksi oli 19. päivän SL-kisa, jossa hän oli yhdeksäs. Saravuon paras tulos (19:s) tuli NJC-kisassa 9.1. Tarkemmat tulokset ja pisteet FIS:n sivuilla fis.com.

C-joukkueeseen kuuluva Jesperi Kemppainen starttaa kahteen EC-pujoteluun viikonloppuna Saksan Berchtegdenissa. Kisaan osallistuvat myös Jesper Pohjolainen ja Eduard Hallberg.

Mandatum Alpine Ski Tourin kilpailuissa on GS-kisat laskettu talvisen raikkaassa kelissä. Torstain kisassa Riku Reijonen (M14) 11:s ja tänään kahdeksas. Stella Winqvist (N16) molempina kisapäivinä 23:s. Joni Reijonen (M16) eilen 17:s ja tänään 12:s. Antti Tapialan sijoitukset 19:s ja 16:s. Kisat jatkuvat ivikonloppuna kahdella pujottelulla. Palataan Mandatum Tourin Tahkon tuloksiin viikonlopun jälkeen.

Seurattavaa riittää: MC-kisoja Wengenissä, EC-kisoja Berchtengadenissa, NC-kisoja Kronplatzissa, Mandatumit Tahkolla ja ES-cupia Vihdissä.

Aamuinen radankatselu tehtiin 18 asteen pakkasessa. Raikasta kastelua saatii lähirinteiden lumitykeistä.