Eino Kalpalan muistokisa Kalpalinnassa. Vilkas kisaviikonloppu alkoi.

9.2.2023

Viime viikonloppuna laskettiin Kalpalinnassa Finnish Alpine Master Scandic-cupin kaksi osakilpailua. Ensimmäinen kisa, superpujottelu oli samalla Eino Kalpalan muistokilpailu. Alppilegenda Kalpala (1926-2022) menehtyi viime elokuussa. Kalpala osallistui vielä yli 90-vuotiaana masters-kilpailuihin. Alppihiihdon MM-kullan Kalpala voitti vuonna 2007 sarjassa M 80-84. Suomen alppihiihdon kunniagalleriaan Eino Kalpala valittiin 1950-luvun edustajana.

Kalpalinnan kisarinne on hyvässä kunnossa. Uuttakin on taas saatu rakennettua. Käy tutustumassa.

Muistokilpailuun osallistui 60 masters-laskijaa. Molemmissa lajeissa nopein nainen oli LHS:n Hanna Savolainen. Superpujottelussa nopein mies oli HSC:n Mika Kivimäki. Pujottelun nopein oli NCSC:n Vesa Arkko. HySSiä kisoissa edustivat ansiokkaasti Juha ja Leevi Eerikäinen sekä Harri Kaitavuori. Hyssiläisiä oli mukana myös kisaorganisaatiossa avustamassa kisaisäntää Tawast Alpine Racing Teamiä.

Kisojen tulokset Finnish Alpine Masters sivuilla. Lisäluettavaa Eino Kalpalan pitkästä alppihiihtourasta mm. SSF:n kunniagalleriassa, Suomalaisen laskettelun historiassa toim. Markku Rimpiläinen ja Roger Talermo.

Edessä vilkas kisaviikonvaihde

MM-kisoissa Ranskassa ohjelmassa syöksykisat. Naisten EC-suurpujottelua lasketaan Slovenian Mariborissa. Erika Pykäläinen tänään ensimmäisellä kierroksella huippuvauhdissa, sijoitus 11:s, eroa kärkeen vain +0.86.  Toinen lasku ei ollut yhtä hyvä. Loppusijoitus 28:s ja kolme EC-pistettä lisää Erikalle. Riika Honkanen oli 47:s.

Miesten EC-pujottelut lasketaan Sveitsin Jaunissa. Kovatasoiseen kisaan Jesper Pohjolainen starttaa todennäköisesti numerolla 42. MM-kisalaskija Eduard Hallberg starttaa kisaan numerolla 67.

Pistää naurattamaan, kun puikka sujuu. Jasper Palosaari EYOF-pujottelussa Italian Tarvisiossa.

FIS-kisat kotimaassa jatkuvat Suomulla 10.–13. Pari päivää suurpujottelua ja pari päivää pujottelua. HySSistä kisaamassa Hetta Saarinen ja Jasper Palosaari. Suomun jälkeen suunnataan kisakiertueelle Ruotsiin.

Mandatum Alpine Ski Tour alkoi tänään Levillä syöksykisalla. HySSistä mukana Samuel Hurmerinta (M16), Joni Reijonen (M14) ja Antti Tapiala (M14). Samuel tänään 13:s, Joni viides ja Antti kuudes. Hienoja tuloksia – toivottavasti luin oikein.

ES-alpin kisat jatkuvat myös tässä viikonvaihteessa. Lauantaina suurpujottelu Meri-Teijossa ja sunnuntaina superpujottelua Porvoon Kokonniemessä. Kymmenkunta hyssiläistä mukana.

Lauantaina Joel Palosaari – maajoukkueen haastajaryhmän laskija – treenaa aamupäivällä Sveitsin hiihtokeskuksessa. Kirittäjiä kaivataan.