Ei pärjätty Lyckselessä.

27.2.2023

Lyckselen ensimmäinen pujottelukisa viikonloppuna oli kuin lässähtänyt pannukakku. Miesten kisassa hyväksytysti maaliin laski vain 26 nuorta miestä. DNF-riveiltä on luettavissa 84 laskijan nimet. Parhaat palat pannarista ja hyvät FIS-pisteet napsivat ruotsalaiset Axel Lindqvist (23.21), Philip Lundqvist (26.03) ja Lucas Kongsholm (26.89). Paras suomalainen oli Jaakko Tapanainen, sijoitus 13:s ja pisteitä 50.40. Kahdesti maaliin saakka laskivat Erik Saravuo (13.), Jesperi Kemppainen (18.), Eetu Tuononen (19.), Jakob Finnström (23.) ja Anton Öhman(24.).

Naisten ensimmäisessä SL-kisassa hyötysuhde oli kohtalainen – maaliin 29, keskeyttäneitä 36. Parhaimmat pisteet (25.54)  otti Ruotsin Liza Backlund. Suomalaisista paras oli Rukan Maisa Kivimäki (20:s). Toinen suomalainen maalintulija oli Granin Helka Mäkelä (24:s).

Arkistokuva viime vuodelta Lyckselestä - Joel voitti. Valitettavasti jouduin käyttämään vanhaa kuvaa, koska uusia podiumkuvia ei ole tarjolla. Lähetystä Almåsasta odottelen.

Sunnuntaina miesten kisan voitti Ruotsin Philip Jonsson – FIS-pisteet, parhaat mahdolliset 23.00. Lucas Kongsholm sai kakkossijasta hyvät pisteet (23.49). Lauantain kisan ykkönen Axel Lindqvist oli kolmas (25.95). Hyväksytyn tuloksen sai 45 laskijaa – DNF:ä 56. Oskari Sulkakoski oli seitsemäs, Jesperi Kemppainen 13:s, Erik Saravuo 19:s, Miikka Nieminen (29:s) ja Teemu Laakso (36:s).

HySSin laskijoille kisamerkinnät mahtuvat yhdelle riville.

Joel Palosaari 2 x DNF1, Jasper Palosaari DNF2 ja DNF1, Emil Keränen DNF1 ja DNF2.

Naisten SL-kisan sunnuntaina voitti Ruotsin Liv Ceder, jonka FIS-ranking on 88:s ja FIS-listapisteet 23.30. Pientä parannusta tulee Cederille voitosta, josta pistenoteeraus oli tasan 23.00. Kolmen kympin sakkiin mahtui suomalaisista vain Rukan Maisa Kivimäki.

FIS-pistemetsästykseen oleellinen taito on löytää omaan tasoon sopivia FIS-kisoja. SSF:n haastajaryhmä kilpailee seuraavaksi Ruotsin Almåsassa, jonne tulevat mukaan myös maajoukkueen Salomo Sirviö, Turo Torvinen, Jaakko Tapanainen ja Eduard Hallberg. Hyvien pisteiden lisäksi hyvillä tuloksilla voi varmistaa paikan Levin EC-pujotteluihin, jotka lasketaan 10.-11. maaliskuuta. Naisten EC-pujottelu lasketaan Suomulla pari päivä aikaisemmin.

Hyvästä pistevainusta oiva esimerkki on Erika Pykäläisen osallistuminen Italian Val Pusteriassa San Marinon mestaruuskisaan. Erika oli sunnuntaina pujottelussa kisassa viides ja sai FIS-pisteitä 28.58. Lukema on Pykäläiselle tämän kauden paras pujottelutulos. Val Pusterian kisaan osallistui myös Nella Korpio, jonka sijoitus oli 12:s. Pujottelupisteitä Korpiolle 37.43.

Jos oikein tulkitsin, välittömästi San Marinon NC-kisan jälkeen laskettiin samassa Guggenberg B -rinteessä Afganistanin NC-kisa. Kisapaikkakunnaksi FIS-sivuilla on hämäävästi merkattu Kronplatz. Hiihtokeskus Kronplatz on erikoistunut järjestämään pienten alppimaiden NC-kisoja ja pystyy siten tarjoamaan hyviä pistekisoja FISin sääntöjen mukaisesti. Toista mahdollisuutta hyviin pisteisiin ei Erika onnistunut käyttämään vaan tuloksen oli DNF1. Nella Korpio oli 16:s ja sai FIS-pisteet 45.50.

Uunituore tieto FIS-maailmasta kertoo Nella Korpion hienosta pujottelutuloksesta. Korpio oli tänään neljäs Alankomaiden NC-kisassa, joka laskettiin Itävallan Marie Almissa. Pisteet 25.28 ovat Nellan parhaimmat pisteet näillä lumilla.

Tämän jutun kirjoittamisen aikana maajoukkuelaskija Eduard Hallberg ehti laskemaan opiskelupaikkakunnallaan Norjan Oppdalissa kaksi GS-kisaa. Eduard voitti molemmat kisat ja sai molemmista 23.00 pistettä, jotka nostavat S-66-seuran laskijan toiselle sijalle Suomen tilastossa.